DESER,  NA SŁODKO,  OBIAD

KLUSECZKOWE KULE

Obiad bez mięsa? bardzo proszę! na upalne dni, na smutki i na co tylko chcecie róbcie kluseczki 🙂

500 g. twarogu 1 jajo r L15 g. cukru wanilinowego 5 łyżek mąki + do obsypania 1.5 łyżki skrobi ziemniaczanej 
Wszystkie składniki wrzucamy do miski i zagniatamy niedługo. Odrywamy kawałki ciasta, moje były wielkości klusek ziemniaczanych i kulamy. Na tym etapie będziemy potrzebować dodatkowej mąki, dłonie mogą się kleić do ciasta.Zagotowujemy wodę w garnku i wrzucamy pierwszą partię klusek, po wypłynięciu gotujemy jeszcze ok. 2-3 minuty.Możemy podać je dowolnie na przykład z masłem i cukrem brązowym z dodatkiem owoców.

Smacznie zajadamy ! 


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.