CIASTECZKA,  CIASTO,  DESER,  PRZEPISY

TARTALETKI

A budyń ❓❓ robicie sami czy z saszetki ❓ja się przyznaję bez bicia, że nie zawsze robię sama. W zależności od tego czy mam czas, wybieram albo składniki do zrobienia samemu albo saszetkę z szafki 😁😱 no dobra ‼️
Koniec gadki podaję przepisior 🍭🍭🍭

Ciasto :
Na ok. 16 tartaletek
400 g. mąki
100 g. cukru pudru
1 jajo r m
200 g. masła
szczypta soli
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Dodatkowo:
1 op. budyniu waniliowego
Owoce I bezy do dekoracji
.
Zagniatamy ciasto z wszystkich składników. Odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Ciasto rozwałkować i wykrawać kształty na tartaletki, wyściełać foremki.
Pieczemy ok. 10 min. / 165 stopni. Pilnuj ciastek aby nie zbrązowiały każdy piekarnik ciut inaczej piecze.

Teraz już tylko potrzebujemy  saszetki budyniu, który gotujemy wg. wskazań na opakowaniu. Jeszcze ciepły nakładamy na tartaletki. Po ostygnięciu nałożyłam ulubione owoce i mini bezy.

Smacznie zajadaj!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.