CIASTECZKA,  CIASTO,  DESER,  NA SŁODKO

DOMOWE CAKE POPS

Na ok. 10 szt
Czego potrzebujesz ?

100 g. dobrze zmielonych herbatników
50 g. cukru pudru
50 g. serka mascarpone
1 łyżeczka kakao
Patyczki do Lizaków
.
200 g. Białej czekolady
Szczypta barwnika spożywczego


.
.
Wszystkie składniki wkładamy do miski i zagniatamy ciasto. Formujemy kulki i wbijamy patyczek. Przekładamy lizaki do pojemnika i wkładamy do zamrażarki na przynajmniej 2 godziny. Po tym czasie najpierw rozpuść czekoladę z barwnikiem, przelej do wąskiego naczynia. Zamocz lizak i wyciągnij, nie trzymaj długo, czekolada szybko tężeje. Odkładaj na kratkę lub papier do pieczenia. Ja ozdobiłam jeszcze pudrem z liofilizowanej truskawki i cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.