KAWA,  NA SŁODKO,  PRZEPISY,  TRUSKAWKI

CZEKOLADOWA KULA Z PIANKAMI

Na 1 kulę :
30- 40g. białej czekolady
barwnik spożywczy  ( sypnąć końcówką od patyka na szaszłyki)
2 łyżki małych pianek Marshmallow
1 pokruszona liofilizowana truskawka
Pół łyżeczki cukru pudru
Forma na kule
Rozpuścić białą czekoladę z barwnikiem, uważać aby para wodna nie dostała się do masy. Przygotować formę na kule i wysmarować czekoladą, koniecznie zabezpieczyć brzegi. Odstawić do wystygnięcia na ok 2 godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie ostrożnie wyciągnąć  z formy, wsypać pianki, cukier puder i truskawkę do jednej połowy. Podgrzać patelnię na sucho i przyłożyć drugą połowę na sekundę, aby się lekko roztopiła. Przyłożyć do siebie obie połówki,  postarać się  aby w całości zamknąć kulę a jeśli się to nie uda rozpuścić dodatkowo czekoladę i posmarować miejsca gdzie są ubytki.

Możesz tak zostawić kulę, albo przyozdobić dowolnie 

❤


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.