CIASTECZKA,  DESER,  NA SŁODKO

FIT LIZAKI

Post realizowany we współpracy z firmą targroch

300 g. daktyli
2 łyżeczki nasion chia
3/4 łyżeczki cynamonu
100 g. Płatków owsianych
100 g. mielonych orzechów
Zalewamy wrzątkiem daktyle, tak aby woda je całkowicie zakryła i odkładamy na minimum pół godziny aż zmiękną. Po tym czasie odsączamy wodę, ja zawsze zostawiam tak ok. 3 Łyżki wody, aby ciasto było bardziej wilgotne. Pozostałe składniki dorzucamy do daktyli j zagniatamy na jednolitą masę. Formujemy średniej wielkości kulki, wbijamy patyczki.
.
Rozpuszczamy 100 g. Gorzkiej czekolady I zatapiamy w niej kulki. Tak gotowe lizaki odstawiamy na kratkę do zastygnięcia. Ja z góry posypałam jeszcze mielonymi orzechami dla ozdoby.
Zajadaj smacznie ! 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.