CIASTO,  DESER,  NA SŁODKO,  SAŁATKA

MINI PĄCZKI Z TWAROGU

Co potrzebujemy 

Na większą porcję:
500 g. twarogu
200 g.  gęstej  śmietany 18%
4 żółtka
2/3 szkl cukru
5 łyżeczek cukru wanilinowego
500 g. mąki
2.5 łyżeczki sody oczyszczonej
* cukier puder do obsypania
* tłuszcz do smażenia

Wszystkie składniki  mieszamy  I zagniatamy ciasto. Formujemy kulki wielkości  orzecha laskowego lub ciut większe.  Rozgrzewamy tłuszcz  w garnku i smażymy kulki na średnim ogniu. Tłuszczu musi być na tyle dużo, żeby swobodnie połowa pączka się w nim smażyła. Odsączamy na ręczniku  papierowym, a kiedy ostygną obsypujemy cukrem pudrem.
Smacznie zajadamy! 

❤

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.