CIASTO,  DESER,  NA SŁODKO,  PRZEPISY

PROSTE PALUCHY Z TWAROGIEM

Prościej nie może być ! 🙂

Pyszne, słodziutkie i wprost rozpuszczające się w buzi!

A co potrzebujesz??

250 g. ciasta francuskiego ( ja używam kupnego)
200 g. twarogu półtłustego/ chudego
1 żółtko jaja kurzego
4 łyżki cukru
1 op. cukru waniliowego

Nastawiamy piekarnik na 180 stopni ( góra-dół) bez termoobiegu

Do miski wkładamy twaróg, żółtko, cukier i cukier waniliowy, wszystko razem mieszamy, polecam to zrobić widelcem, ponieważ blenderem może zrobić się zbyt rzadka masa.

Rozkładamy ciasto francuskie na blachę, przedzielamy na pół, na jedną stronę nakładamy przygotowaną masę, drugim kawałkiem ciasta przykrywamy masę.

Uważnie kroimy ciasto w paski i układamy na blaszce, ja dodatkowo przekręciłam pasek ciasta i zrobił mi się fajny kształt.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni/ 15 min.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.