NA SŁODKO,  PRZEPISY,  ŚNIADANIE,  TRUSKAWKI

JAGLANKA NA MLEKU

Oprócz owsianki, jadam też czasem jaglankę, natomiast niezbyt często. Jednak dla urozmaicenia diety wjeżdża kasza, co ciekawe można z niej robić takie cuda, że o jeju! Ja przedstawiam dzisiaj najprościej jak się da.

1/3 szkl. Kaszy jaglanej

300 ml. dowolnego mleka

3 łyżki miodu

DODATKI :
U mnie jak widać truskawki, banan i czekolada, ja oprószyłam jeszcze liofilizowaną truskawką.

Przygotować kaszę, czyli przelać ją po dwa razy zimną i gorącą wodą.

200 ml mleka zagotować razem z kaszą, mieszając raz na jakiś czas. Po zagotowaniu, zmniejszyć moc i na wolnym ogniu gotować jeszcze ok. 20 minut, jeśli jaglanka będzie już bardo gęsta, powoli rozrzedzaj ją resztą mleka. Na koniec dodaj miód, wymieszaj i przełóż do miseczki. Udekoruj wcześniej przygotowanymi dodatkami.