AWOKADO,  KOLACJA,  NA SŁONO,  SAŁATKA,  ŚNIADANIE

SAŁATKA Z MANGO I AWOKADO

Kto powiedział, że przeciętna Gosia musi robić nudne śląskie jedzenie? Nikt, a nawet jeśli z jakichkolwiek ust to padło, zbytnio się tym nie przejmuję. Zachęcona wiosną zaczęłam szukać nowych smaków z tego co mam i nabyłam na ostatnich szaleństwach zakupowych. Więc od rana zaczęło się dziać najpierw internetowe inspiracje, włożenie nosa do lodówki a na koniec krojenie i ostatnie szlify. Tak powstała sałatka, którą widzicie. Nie chce się inaczej powiedzieć jak nazwa mojego profilu czyli TO MOSZ DOBRE. Polecam wyzwolić dawno zakopaną kreatywność i zaskoczyć swoich bliskich ciekawym jedzonkiem. Tymczasem przedstawiam składniki jakie użyłam do sałatki

Sałatka z mango i awokado :
Na jedną porcję,
50 gram awokado
50 gram mango
mała garść słonecznika
Garść roszponki
3 rzodkiewki
40 gram mozzarelli
40 gram świeżego ogórka
30 gram papryki
Szczypta soli, pieprzu, łyżeczka limonki do polania

Prażymy słonecznik na patelni do lekkiego zbrązowienia, odstawiamy. Na talerz nakładamy roszponkę, a resztę składników dowolnie kroimy. Rozkładamy pozostałe składniki,  posypujemy solą i pieprzem a na koniec kropimy sokiem z limonki.  

Smacznego i do następnego wpisu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.