
SZYBKA ZUPA SZPINAKOWA
Ramtam tam od szpinaku siłę mam!
Tak jest … No prawie 🙂 jeśli tylko lubimy szpinak, chyba, że przemycimy go w potrawach. Uwielbiam zupy, chociaż nie wszystkie, ale w naszym rodzimym domu zawsze do obiadu była. W mojej głowie króluje zupa ogórkowa mojej mamy. Myślę, że nigdy takie samej nie zrobię, coś jest w niej niesamowitego.
Dziś kiedy robię zupę, a zazwyczaj jest w postaci kremu mama ochoczo w czasie obiadu zajada mój wyrób. Nie zamyka się na nowości, ale jest mistrzynią w robieniu domowego jedzenia.

Powracając do zupy, podaję przepis :
-szpinak mrożony 450 g.
– 2 serki topione – 200 g.
– 50 masła
– 1 duża cebula
– 2 ząbki czosnku
– po szczypcie papryki słodkiej, bazyli, pieprzu,
– łyżeczka soli
– 700 ml. Wody
Wszystko
razem zagotować, od tego momentu jeszcze 30 min. zostawić, na
wolnym ogniu. Wszystko
razem zblendować
i takie cudo powstaje!
Jeśli, ktoś potrzebuje można doprawić wg. uznania.
Smacznego 🙂

