
SAŁATKA Z KREWETKAMI
U nas w domu nie jadło się wymyślnych potraw, tak naprawdę ja zaczęłam szaleć. Wybrałam szkołę gastronomiczną i od tego moja większa przygoda z jedzeniem dopiero się zaczęła. O jaka radość była, kiedy zdarzyło mi się coś wygrać w konkursach kulinarnych! To napędzało mnie, żeby tworzyć więcej i więcej. Kolejnym etapem obcowania z jedzeniem było zatrudnienie się w firmie cateringowej, tam zakosztowałam wielu różnych przełamań smaków. Zjadłam swój pierwszy arbuz z miętą i fetą, wypiłam litry soków z różnych owoców i warzyw a zapieczętowałam wszystko brownie z fasoli.
Dziś sięgam po różne produkty, które widzę na półkach i z tego powodu powstała ta sałatka.

Na jedną porcję co potrzebujemy?
Garść sałaty,
4 pomidorki koktajlowe,
2 rzodkiewki,
4 plasterki ogórka,
8 szt. mini krewetek
szczypta szczypiorku,
50 gram sera camembert,
oliwa, sól i pieprz do smaku.
Warzywka kroimy układamy w dowolny sposób i polewamy oliwą z przyprawami. Na tym koniec, pozostaje nam zasmakować sałatki 🙂
Ściskam serdecznie!
Smacznego

