KOLACJA,  NA SŁONO,  PRZEPISY,  SAŁATKA,  ŚNIADANIE

SAŁATKA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM, AWOKADO I CAMEMBERTEM

Wieczorna sałatka, zrobiona z tego co mam w lodówce, wyszła obłędnie! Zazwyczaj spontanicznie zrobione posiłki bardzo zaskakują i tu jest nie inaczej. Do tego mamy lekki sos miodowo musztardowy i voila!

Na 3 porcje:

1 garść roszponki

3 łyżki pokrojonej papryki

½ awokado

60 gram łososia wędzonego

½ małej cebuli

60 gram sera camembert

30 gram orzeszków ziemnych solonych

sos :
1 łyżka soku z cytryny

1 łyżeczka musztardy

½ łyżeczki miodu

2 łyżki oliwy

2 łyżki wody

2 x szczypta soli

1 szczypta pieprzu

Roszponkę podzielić na 3 talerze rozrzucić paprykę. Pokroić resztę składników i wyłożyć na talerz. Awokado można wcześniej skropić sokiem z cytryny. Na sam koniec posypać orzeszkami.

Do szklanki wlać wszystkie składniki na sos, wymieszać i polać sałatkę przed podaniem.

Smacznego i do następnego wpisu!